קמטים בפנים
קמטים בפנים הם חלק טבעי מתהליך ההזדקנות, והבנת סוגי הקמטים השונים וההרגלים בחיי היומיום הגורמים להיווצרותם יכולה לעודד אותנו לבצע שינויים חיוביים לפנים צעירות יותר. כמורה לפייס יוגה, חשוב לי ללמד על גורמים אלו כדי לקדם עור בריא ולמנוע הזדקנות מוקדמת של עור הפנים. במאמר זה אפרט את הסוגים השונים של הקמטים בפנים ואת ההרגלים שיכולים ליצור אותם.
קמטים דינמיים בפנים
קמטים דינמיים, הידועים גם כקמטי הבעה, נוצרים עקב תנועות חוזרות של שרירי הפנים. קמטים אלו בולטים ביותר כאשר אנו יוצרים הבעות פנים כגון חיוך, כיווץ עיניים, כיווץ גבות ועוד.
סוגי קמטים וההרגלים שיוצרים אותם:
- קמטי התמיהה – נוצרים בעיקר מהרגל הרמת הגבות בעת הדיבור.
- קמטי הזעף – נוצרים בעיקר מהרגל כיווץ הגבות.
- קמטי העורב והקמטים במרזב הדמעות- נוצרים בעיקר מהחיוך שלנו ומהרגל כיווץ העיניים.
- קמטי הארנב– נוצרים בעיקר מהרגל בו אנו מחייכים וחושפים חניכיים עליונות.
- קמטי הנזולביאל – נוצרים בעיקר מההרגל של שינה על הצד, נפילת הלחיים מכוח הגרביטציה, וחיוך החושף חניכיים עליונות.
- קווי מריונטה – נוצרים מהרגל של שינה על הצד, נפילת הלחיים והאזור התחתון של הפנים מכוח הגרביטציה.
- קווי האקורדיון – נוצרים בעיקר מהחיוך שלנו ונפילת הלחיים מכוח הגרביטציה.
- קמטי הברקוד/עישון – נוצרים בעיקר מכיווץ השפתיים ושתיה לא מספקת.
- קמטי הצוואר– נוצרים בעיקר ממנח הראש המוטה מטה/קדימה בעת שכיבה, צפיה במסכים, קריאה ויציבה לא נכונה.
אורח החיים בשיטת הפייס יוגה
אורח החיים של שיטת הפייס יוגה מעלה את המודעות להרגלים שרצוי לשנות על מנת לעכב את סימני ההזדקנות שלנו, מלמד אותנו כיצד להפעיל בצורה נכונה את שרירי הפנים על מנת לעכב את הופעת הקמטים ומכניס אותנו לשגרת טיפוח המרפה את המתח משרירי הפנים, מחזקת ומגמישה אותם לעור בריא וקורן יותר.
הרגלים חיצוניים שרצוי לשנות
ישנם כמובן גורמים נוספים המשפיעים על היווצרות הקמטים בפנים, הנגרמים בעיקר מתהליך ההזדקנות הטבעי, דלדול חלבוני הקולגן והאלסטין האחראים על גמישות ואלסטיות של העור, גנטיקה וגורמים חיצוניים אחרים.
עם זאת, ישנם הרגלים יומיומיים מסוימים היכולים להחמיר את הקמטים בפנינו ורצוי לשנות אותם:
א) חשיפה לשמש: חשיפה ממושכת לקרני ה-UV המזיקות של השמש פוגעת בסיבי הקולגן והאלסטין בעור, מה שמוביל להיווצרות קמטים עמוקים, בעיקר בפנים, בצוואר ובחזה. אי הגנה על העור באמצעות קרם הגנה או כובע עלול להאיץ את תהליך ההזדקנות.
ב) עישון: עישון לא רק משפיע על הבריאות הכללית אלא גם מאיץ את הזדקנות העור. הרעלים בעשן הסיגריות מגבילים את זרימת הדם לעור, מפחיתים את אספקת החמצן וחומרי הזנה וגורמים לקמטים מוקדמים, במיוחד סביב הפה והעיניים.
ג) שגרת טיפוח לקויה: הזנחת שגרת טיפוח כגון אי ניקוי העור, מריחת לחות באופן קבוע והסרת איפור לפני השינה יכולה להאיץ הזדקנות מוקדמת של העור והופעת הקמטים.
ד) תזונה לא בריאה: תזונה עשירה במזון מעובד, סוכר ושומנים רוויים עלולה להשפיע לרעה על בריאות העור. צריכת תזונה דלה בחומרים מזינים מונעת מהעור ויטמינים ונוגדי חמצון חיוניים הנחוצים לשמירה על גמישותו והפחתת הופעת הקמטים.
ה) התייבשות: צריכת מים לא מספקת עלולה להוביל לעור יבש הנוטה לפתח יותר קמטים. שמירה על שתיה מספקת היא חיונית לשמירה על מאזן הלחות הטבעי של העור.
ו) מתח: מתח כרוני יכול להאיץ את תהליך ההזדקנות, כולל היווצרות של קמטים. מתח גורם לשחרור קורטיזול, הורמון המפרק את חלבוני הקולגן והאלסטין, מה שמוביל לאובדן גמישות ואלסטיות העור ולהופעת קווים עדינים וקמטים.
סיכום
הבנת סוגי הקמטים בפנים וההרגלים בחיי היומיום הגורמים להיווצרותם מעודדת אותנו לנקוט בצעדים יזומים לקראת עור צעיר יותר. על ידי הימנעות מחשיפה מוגזמת לשמש, הפסקת עישון, שמירה על שגרת טיפוח עקבית, שמירה על תזונה מאוזנת, שמירה על לחות, ניהול מתח, ותרגול יומי של פייס יוגה להרפיית, הגמשת וחיזוק שרירי הפנים, אנו יכולים לעכב את הופעת הקמטים ולהפחית אותם לעור בריא וקורן יותר.
תודה שקראתם
רוצים לדעת כיצד לחטב את מראה הפנים שלכם עם שיטת הפייס יוגה? לחצו כאן